Rýchla víkendová diéta

11. ledna 2011 v 15:57 | Miška |  Diety
Víkend je ideálnou príležitosťou naordinovať si krátku diétu, ktorá vaše telo osvieži a dá do poriadku po namáhavom pracovnom týždni. Nielenže sa vám to prejaví pozitívne na postave, ale budete sa cítiť lepšie aj po psychickej stránke. Zabudnite tento víkend na vysmážanie rezňov a doprajte si niečo ľahké.
Krátkodobé diéty, alebo tzv. krátke pôsty sú jednoduchým spôsobom, akým sa môžete udržiavať dlhodobo vo forme. Napomáhajú totiž očiste organizmu, dodajú energiu a pomôžu pri udržiavaní ideálnej hmotnosti. Ak teda nemáte počas pracovného týždňa čas, či príležitosť dodržiavať niektorý z presne určených diétnych programov, presuňte svoje chudnutie na dni oddychu a pokoja.
Krátky pôst
Krátkodobé pôsty je možné veľmi jednoducho včleniť aj do toho najhektickejšieho životného tempa, pričom výsledky sa dostavia pomerne rýchlo. Krátkodobý pôst, počas ktorého svoj tráviaci trakt nezaťažujete, je jedným za tajomstiev zdravia a dlhovekosti. Telo tak totiž dostáva šancu zbaviť sa jedovatých látok a zregenerovať sa. Uľaví sa tým aj vašej pečeni a žlčníku.
Vydržíte?
Hlavnou zásadou je nezabudnúť na tekutiny. Tie musíte prijímať vo vyššom množstve. Vyskúšajte polovičný pôst. Jeho trik spočíva v tom, že doobeda sa prijímajú len tekutiny, potom nasleduje ľahký obed, napríklad jemné dusené mäso a zelenina. Na olovrant si dáte mliečny výrobok a večera by tiež nemala byť príliš ťažká, aby vám neležala celú noc v žalúdku. Snažte sa doma odolať "zobkaniu" rôznych maškŕt, ktoré sú v špajzi, alebo ktoré si dávajú ostatní členovia rodiny. Vyplatí sa to.
Dajte si ovocie
Ak sa vám zdá, že nevydržíte celé doobedie nič jesť, vyskúšajte to s ovocím, alebo zeleninou. Nekombinujte ich navzájom, povolená je len kombinácia mrkvy a jabĺk. Výhodou ovocia a zeleniny je to, že sa ľahko a rýchlo strávia a telu dodajú potrebné vitamíny, minerály i vlákninu. Ovocie na ovocnú diétu si vyberajte buď z pomedzi sladkého ovocia, napríklad hrušky, banány, hrozno a kombinujte ich s neutrálnym ovocím, akým sú marhule, broskyne a jablká, alebo naopak skombinujte neutrálne ovocie s kyslým, teda ananásom, a citrusovými či lesnými plodmi.
Zeleninové šaláty
Možno nie ste ovocný typ a zelenina vám bude chutiť viac. Pripravte si ju v podobe štiav, ktoré zriedite s vodou, alebo si ju pripravte vo forme zeleninových šalátov. Konzumácia celej zeleniny vás neoberá o vlákninu, ktorá v odšťavenej zelenine (i ovocí) chýba. Na dochutenie zeleninových jedál je možné použiť olivový olej, ktorý pomáha ich účinnejšiemu spracovaniu, a bylinky, ktoré aj z obyčajnej zeleniny vyčarujú úplne nový pokrm.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Koľko máš kíl?

Pod 50 kg 16% (17)
50-55 kg 9.4% (10)
56-60kg 23.6% (25)
61-65 kg 8.5% (9)
66-70 kg 11.3% (12)
70 a viac kg 31.1% (33)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama